ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΡΙΝΤΕΡ

 

Είναι 10αδες οι επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν ως επιχειρήσεις όπως η ΝΕΟΣΕΤ,  ΦΩΚΑΣ, BENETTON, όπου οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι από 2 έως 5 μήνες, κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έκλεισαν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. 

Η προσωπική περιουσία των ιδιοκτητών τους αυξάνονταν την ίδια περίοδο με γεωμετρική πρόοδο. Την ίδια ώρα που έκλειναν οι ιδιοκτήτες τους επένδυαν κεφάλαια σε άλλους τομείς που τα κεφάλαια τους είχαν μεγαλύτερες πιο σίγουρες αποδόσεις.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Από τις εξελίξεις στα SPRINDER οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και συνολικά πρέπει να διδαχτούν να βγάλουν συμπεράσματα.  Η ανάπτυξη που μας καλούν εργοδότες και αστικά κόμματα είναι η ανάπτυξη τύπου SPRINDER, τεράστια κερδοφορία στηριγμένη στην άγρια εκμετάλλευση. 

Και  μετά κρίση απλήρωτη δουλειά, απολύσεις, κλείσιμο μαγαζιών επιχειρήσεων αλλά με τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες το ίδιο και ακόμα περισσότερο πλούσιους.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, τα αποτελέσματά της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Πολλοί εργαζόμενοι μαζί και οι εργαζόμενοι των SPRINDER θυσίασαν οικειοθελώς τα δικαιώματα τους, μισθούς, επιδόματα, απλήρωτη δουλειά κλπ., με την αυταπάτη, την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα βοηθούσαν την επιχείρηση και οι ίδιοι ίσως να μην έχαναν τη δουλειά τους.

Πουθενά όπου έγινε αυτό δε σώθηκαν οι επιχειρήσεις. Παντού έκλεισαν.

Μόνο οι επιχειρηματίες έχασαν λιγότερα από τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι σε αυτές της επιχειρήσεις έχασαν περισσότερα ακόμα και από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που από την αρχή είπαν όχι και απαίτησαν τα δικαιώματά τους.

 ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ  είναι στο πλάι των εργαζομένων στα SPRINDERπροκειμένου να διεκδικήσουν και να πάρουν όλα τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους, να πάρουν όλοι επίδομα ανεργίας, να εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη. 

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

JoomShaper