Ανακοίνωση για την αναπτυξιακή "φιέστα" της κυβέρνησης στην Τρίπολη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988926099

WWW.IDIOTIKOI-MESSINIAS.GR

ΤΡΙΤΗ 27/2/2018 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ»

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αναχώρηση την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. από την πλατεία Υπαπαντής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση οργανώνει αναπτυξιακή φιέστα για τη Πελοπόννησο, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Οργανώνει αυτά τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα "βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία", "μπαίνουμε στην κανονικότητα", "έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν".

Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, Κυβέρνηση και εργοδοσία που μιλούν για ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, "έξοδο από τα μνημόνια", για "φως στο τούνελ", συμφωνούν ότι σε αυτή την προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι "δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας".

Το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη ,οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν το "εθνικό" σχέδιο. Στόχος να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο η καπιταλιστική ανάκαμψη και το σύνθημα όλων αυτών προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τα "κεφάλια μέσα".

Παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ανάκτηση απωλειών

Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες ή να συμβιβαστούμε με μερεμέτια και ψίχουλα.

Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου. Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας. Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στις φιέστες κυβέρνησης και κεφαλαίου, διεκδικούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τον πλούτο που εμείς παράγουμε, για να ζήσουμε καλύτερα:

     Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας

     Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους

     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς

     Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

     Κανένας πλειστηριασμός για τη λαϊκή οικογένεια

     Να σταματήσει η φοροληστεία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

JoomShaper