Γενική Συνέλευση του συνδικάτου την Κυριακή 18 Μάρτη ώρα 8μμ.στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988926099

WWW.IDIOTIKOI-MESSINIAS.GR

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου την Κυριακή 18 Μάρτη ώρα 8μμ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ρυθμίζουν τον ημερήσιο, και εβδομαδιαίο εργάσιμο χρόνο, που είναι το σημείο αναφοράς των μισθών μας. Καθορίζουν το μισθό και το μεροκάματο των εργαζομένων κατά τρόπο συλλογικό, έτσι ώστε να μην μπορεί ο κάθε εργοδότης να την καθορίζει όπως αυτός θέλει. Περιλαμβάνουν τους όρους εργασίας των εργαζομένων, αλλά και μια σειρά δικαιώματα που έχει κατακτήσει η εργατική τάξη τους δυο προηγούμενους αιώνες. Χωρίς αυτές οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά δύναμη απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών, οι οποίοι θα συνεχίζουν να καθορίζουν με ατομικούς όρους τη ζωή μας, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Η ανατροπή όλου του νομικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις που κατακτήθηκε σταδιακά από το εργατικό κίνημα, μαζί με το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν  το "εθνικό" σχέδιο. Στόχος να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο η ανάκαμψη του κεφαλαίου και το σύνθημα όλων αυτών προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τα "κεφάλια μέσα". Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι "δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας".

Για να ξεπεράσουν την κρίση που αυτοί δημιούργησαν, οι μονοπωλιακοί όμιλοι με την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων έχουν διαμορφώσει για τους εργαζόμενους μια εργασιακή ζούγκλα. Μπορούν να έχουν εργαζόμενους όποτε και για όσο τους έχουν ανάγκη, 2 ώρες, 4 ώρες με εξευτελιστικούς μισθούς 200 και 300 Ευρώ. Η Κυριακάτικη αργία γι’ αυτούς αποτελεί νέο πεδίο κερδοφορίας και γι’ αυτό όλες οι κυβερνήσεις νομοθετούν σταδιακά την κατάργησή της.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Πόσο μάλλον που αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο που ξεδιάντροπα κλέβουν μεγαλέμποροι και πολυεθνικές. Εμείς  οι εμποροϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο, έχουμε την οργωμένη συλλογική πάλη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία. Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα αιτήματα, το διεκδικητικό  πλαίσιο μας είναι η δική μας ξεκάθαρη απάντηση, το δικό μας σχέδιο και αποτελούν πολύτιμο όπλο για την συνέχεια.

 

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου την Κυριακή 18 Μάρτη ώρα 8μμ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες ή να συμβιβαστούμε με μερεμέτια και ψίχουλα.

Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου. Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας. Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

 

Διεκδικούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας  και τον πλούτο που εμείς παράγουμε:

  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας

  • Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς

  • Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

JoomShaper