ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

 

Υποτιμούν την νοημοσύνη των εργαζόμενων, αναμασούν επιχειρήματα παλαιάς κοπής λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας ότι με της μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 30%, την κατάργηση ουσιαστικά των ΣΣΕ, τα ατελείωτα ωράρια, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει, τα χαράτσια, την φοροληστεία κανείς εργαζόμενος πλέον δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Κοροϊδεύουν τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους λέγοντας τους ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα  αυξηθεί δήθεν ο δικός τους τζίρος.

Η εφαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ το 1997 (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) είναι η αιτία για την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της σταθερής δουλειάς, δουλειάς με δικαιώματα.

Η επιχειρουμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν είναι η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, <<απασχολήσιμοι>>, άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον και στην  Καλαμάτα εξαιτίας της μονοπώλησης της αγοράς από της πολυεθνικές και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, άντρες και γυναίκες να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

¨      Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

¨      Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

¨      Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

¨    Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

¨    Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

¨      Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

¨      Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

                        

                                            

 

 

 

JoomShaper