Ανακοίνωση για το τέλος των Αρχαιρεσιών του Συνδικάτου

Στις 12-13-14 και 15 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη: α)νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, β)αντιπροσώπων για το  Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, γ)αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου με σημαντική ενίσχυση των  δυνάμεων που είναι σε ταξική κατεύθυνση.

Τα αποτελέσματα:

· Ψήφισαν 280 εργαζόμενοι, απο 115 το 2012,

· εκλέχτηκαν 11 αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο απο 5 το 2012,

· εκλέχτηκαν 3 αντιπρόσωποι για την ομοσπονδία, απο 1 το 2012.

Τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί το νέο ΔΣ και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, όλους αυτούς που συνέβαλαν με την αγωνιστική ψήφο τους στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ στον κλάδο.

 Η αύξηση της συμμετοχής που έφτασε πάνω από το 140% (ψήφισαν 280 από 115 το 2012) συνιστά έμπρακτη επιβεβαίωση της θετικής δράσης μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του Κεφαλαίου που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του απερχόμενου ΔΣ για τη μαζικοποίηση του σωματείου που είναι προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Η αυξημένη συμμετοχή δείχνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων, δείχνει οτι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να ηγηθούν στην πάλη του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το επόμενο διάστημα το Σωματείο μας θα οργανώσει τη δράση του με πρώτο σταθμό την απεργία που πρέπει να γίνει αρχές Γενάρη ενάντια στην αντιασφαλιστική επέλαση κεφαλαίου και κυβέρνησης.

Καλαμάτα 16 Δεκέμβρη 2015

Για το Νέο ΔΣ

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

JoomShaper