ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1 ΣΤΙΣ 7:00μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου

pame

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1

ΣΤΙΣ 7:00μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας με ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ενάντια στο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, συνεχίζει την βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Με αυτό το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνουν υπηρετούν το ταξικό συμφέρον του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων, δηλαδή την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους,την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης.

Η ασφάλιση γίνεται πια ατομική υπόθεση του κάθε εργαζομένου, με σταδιακή απεμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας από αυτήν. Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει ούτε πότε θα πάρει σύνταξη, ούτε το ύψος της, δεν θα έχει καμία κοινωνική παροχή. Ανοίγεται έτσι διάπλατα ο δρόμος για τα αρπακτικά της ιδιωτικής ασφάλισης και τους εμπόρους της υγείας, που ήδη ακονίζουν τα νύχια τους.

 

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι όλο το πλαίσιο προστασίας για τον εργάτη, και την οικογένεια του. Είναι η ασφάλιση και τα εμβόλια των παιδιών μας, τα φάρμακα, το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας, η πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Όλα αυτά έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, και η σημερινή κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή.

Λένε επίσης, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, τη στιγμή που το έχουν πράξει ήδη δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τους νόμους του καλοκαιριού, αλλά και το νέο νομοσχέδιο που φέρνουν, προβλέπει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει από την κρίση των δανειστών. Παράλληλα, θα επιβληθούν μειώσεις με το νέο υπολογισμό και επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ, το οποίο καταργείται το 2019. Ο υπολογισμός της σύνταξης πλέον αφορά σε όλο τον εργάσιμο βίο μειώνοντας έτσι το ποσοστό αναπλήρωσης.

Αλήθεια, πότε και τι σύνταξη θα πάρει ένας νέος που στην καλύτερη των περιπτώσεων εργάζεται με τις ευέλικτες μορφές εργασίας που σήμερα βασιλεύουν, με μισθούς πείνας, ή που για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι άνεργος;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τον φτωχό λαό.

Με προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει προοπτική βιωσιμότητας για το ασφαλιστικό σύστημα και ότι οι βιομήχανοι αφού «συμφώνησαν» να υποστούν αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές 1% τηρούν υπεύθυνη στάση και πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτήν. Γιατί δεν μας λένε όμως κουβέντα για τις προηγούμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές που έφτασαν στο 3.9%; Γιατί δεν μας λένε ότι οι κυβερνήσεις όλα τα χρόνια χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ταμείων για την χρηματοδότηση και ενίσχυση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών;

Για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, τα παράσιτα της κοινωνίας, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες.

 

Μην ανέχεσαι άλλο τα ψέματα, μην συναινέσεις να σε σφάξουν!

Εμείς ξέρουμε από την καλή τι σημαίνουν εδώ και χρόνια οι ανατροπές στο ασφαλιστικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δείξει ότι το δικό της νομοσχέδιο είναι καλύτερο των προηγούμενων. Όμως δεν μπορούν να κρυφτούν αφού με αυτό νομιμοποιούν και επεκτέινουν τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση, ώστε να συμβιβάσουν τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσουν τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας. Μα είναι αυτονόητο ότι όσο λιγότερο «κοστίζει» οπ εργάτης, τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη της εργοδοσίας.

Αυτή την στάση κρατάει και τώρα που να οργανώσει αγώνες ενάντια στο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, το μόνο πράγμα που ψέλλισε ήταν γιατί δεν τους κάλεσε η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο, γιατί συζήτησαν και συμφώνησαν οι εργοδότες και όχι αυτοί. Αναρωτιόμαστε, αν αυτό το έκτρωμα που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ήταν σε γνώση τους από πριν, θα ήταν ευχαριστημένοι;

Η εργατική τάξη πρέπει να τους απομονώσει. Συμφωνούν και υποστηρίζουν την ταξική πολιτική της ΕΕ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στόχο έχει την ανάπτυξη προς όφελος των μονοπωλίων.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, έχουμε χρέος και καθήκον στις επόμενες γενιές. Να πάρουμε εμείς την ζωή στα χέρια μας. Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας, να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια. Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/1

ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου

JoomShaper