Δελτίο Τύπου για τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας στις 17-1-2016

Την Κυριακή 18/1/2016 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε μαζική  Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις και τα προβλήματα που επικρατούν στον κλάδο, την επίθεση της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας στα δικαιώματα μας, τους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζονται και αυτούς που σχεδιάζονται με αποκορύφωμα τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Συζητήθηκαν επίσης συγκεκριμένα προβλήματα σε χώρους δουλειάς, όπου η απληρωσιά χτυπάει κόκκινο.

Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι όλο το πλαίσιο προστασίας για τον εργάτη, και την οικογένεια του. Είναι η ασφάλιση και τα εμβόλια των παιδιών μας, τα φάρμακα, το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας, η πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Όλα αυτά έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, και η σημερινή κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή.

Λένε επίσης, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, τη στιγμή που το έχουν πράξει ήδη δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τους νόμους του καλοκαιριού, αλλά και το νέο νομοσχέδιο που φέρνουν, προβλέπει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει από την κρίση των δανειστών. Παράλληλα, θα επιβληθούν μειώσεις με το νέο υπολογισμό και επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ, το οποίο καταργείται το 2019. Ο υπολογισμός της σύνταξης πλέον αφορά σε όλο τον εργάσιμο βίο μειώνοντας έτσι το ποσοστό αναπλήρωσης. Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι η επίθεση προς το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους ιδιωτικούς υπάλληλους, τους άνεργους και σε κάθε λαϊκό άνθρωπο να συμπορευτεί στον αγώνα μαζί μας. Να πούμε ένα δυνατό όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας! Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και άλλα συνδικάτα την Παρασκευή 22 Γενάρη στις 19:00 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Τέλος  καταρτίστηκε πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών του σωματείου.

Στη συνέχεια έγινε κοπή της πίτας του Σωματείου με ευχές για ένα αγωνιστικό 2016 με διεκδικήσεις και  κατακτήσεις.


Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Υπαλλήλων

στον Ιδιωτικό Τομέα Ν.Μεσσήνίας
IMG 20160117 125318 640 IMG 20160117 131504 640
JoomShaper