ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού μας σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30πμ. Εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της γενικής Συνέλευσης, τα μέλη του σωματείου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δηλώνουμε ότι το νομοσχέδιο δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται! Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας! Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες.

Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα αφήσουμε καμένη γη στα παιδιά μας και στις νεότερες γενιές εργαζομένων που «λιώνουν» καθημερινά μέσα στα εμπορομάγαζα, τα Σουπερ Μάρκετ, τα γραφεία, τις αποθήκες, την καθαριότητα  για 250- 300 ευρώ με άθλιες συνθήκες δουλειάς, απλήρωτοι και κυρίως ανασφάλιστοι.

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:

·  Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε  στη Βουλή!

· Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

·  Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

·  Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ -  μονοπωλίων!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30 πμ στην Πλ 23ης Μαρτίου