ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ “ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ”

Τις τελευταίες μέρες, το Συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα ανέπτυξε δράση για την λεγόμενη “κόκκινη νύχτα”. Ζητήσαμε το αυτονόητο! Να μην υπάρξει τζάμπα εργασία την «κόκκινη νύχτα» και οι ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου να πληρωθούν ως υπερωριακές και νυχτερινές. Γι αυτό κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να πράξουν τα στοιχειώδη και οι εργαζόμενοι για τις επιπλέον ώρες που θα εργάζονταν να πληρωθούν σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από το νόμο. Αυτό ενόχλησε όσους έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων που ζητούν να είναι ανοιχτά τα εμπορικά τους 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να είναι λάστιχο, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Πρώτος και καλύτερος ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, που στο όνομα του να προστατευθούν οι μικρομαγαζάτορες της πόλης μας, αφήνει τους μεγαλέμπορους ασύδοτους και τον ενοχλεί η απαίτηση μας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους! Πολύ δηλητήριο χύθηκε επίσης από διάφορους δημοσιογράφους, που βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε για εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Μέχρι και ο φασίστας, νοσταλγός της χούντας  Δημητρούλιας βγήκε στα κεραμίδια. Απορίας άξιο τι απίστευτες αναλύσεις μπορεί να κάνει κάποιος για να βγάλει το ρατσιστικό του μένος.

Οι εν λόγω κύριοι ενοχλήθηκαν. Είναι λογικό, γιατί δεν ενδιαφερθήκαν ποτέ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δεν έγραψαν έστω και μια αράδα για το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, δεν είπαν ποτέ για τους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους, σφυρίζουν αδιάφορα για τη μαύρη εργασία. Είναι λογικό, γιατί όλοι τους, έχουν διαλέξει πλευρά, το δρόμο της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Εμείς από την άλλη επιλέγουμε την πλευρά των εργαζομένων το δρόμο της ρήξης και ανατροπής με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα του, την ΕΕ.Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί, ότι όσο δηλητήριο και αν χύσουν, όσες βρώμικες επιθέσεις και αν κάνουν, εμείς θα πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο, οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων ώστε να διεκδικούν όσα πραγματικά δικαιούνται και να μη συμβιβαστούν με το να ζούνε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Τους υποσχόμαστε ότι το επόμενο διάστημα τα πόδια μας θα πάρουν κυριολεκτικά φωτιά ενημερώνοντας και ξεσηκώνοντας σε όλους τους χώρους δουλειάς με μεγάλο σταθμό την μεγάλη 48ωρη Γενική Απεργία όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Υπαλλήλων

στον Ιδιωτικό Τομέα Ν.Μεσσηνίας

JoomShaper