Πρόταση προς τη σύσκεψη των σωματείων στις 2 Μάρτη 2016

Μετά τη μεγάλη απεργία της 4ης Φλεβάρη που αποτέλεσε κορύφωση πολύμηνων και πολύμορφων δράσεων, συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη τα σωματεία:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να προετοιμάσουμε όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, αν τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Η μέχρι σήμερα αναβολή κατάθεσης τους ασφαλιστικού στην Βουλή από την κυβέρνηση είναι μια μικρή κατάκτηση του κινήματος. Μπορούμε να νικήσουμε! Κανείς όμως να μην εφησυχαστεί. Γνωρίζουμε ότι σε όλη την ΕΕ περικόπτουν τις κρατικές δαπάνες για την ασφάλιση, προκειμένου να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα που θα παρασχεθεί για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Γνωρίζουμε ότι θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του καθενός.

Η ΕΕ δεν είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι μια αντιδραστική ένωση των μονοπωλίων που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και οι προηγούμενες με κορμό ΝΔ ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους τους έχουν ευθύνη γιατί συμφωνούν με αυτό το καταστροφικό για το λαό δρόμο. Ευθύνες έχει και η συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά και το τοπικό εργατικό κέντρο που βάζουν πλάτη σε αυτή την πολιτική που είναι εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο στόχος του να μην περάσει, συμπυκνώνεται στο σύνθημα «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει βελτιώσεις!» ,την στιγμή μάλιστα που συνοδεύεται με διαρκή φοροεπιδρομή και επίθεση στο εισόδημα και εργασιακά. Απαιτεί πραγματικό λαϊκό ξεσηκωμό.

Καλούμε τα σωματεία, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους μικροεπαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ, τα κόμματα του κεφαλαίου, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, την πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου, να ξεπεράσουν δισταγμούς και φόβο, να συζητήσουν, να πάρουν πρωτοβουλίες για συμμετοχή στη μεγάλη μάχη για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού εγκλήματος. Να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην 48-ωρη απεργία αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.

Διεκδικούμε:

  • Απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγής του

  • Αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στα 159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.

Τα Σωματεία μας, οργανώνουμε συλλαλητήριο την Τρίτη 8 Μάρτη στις 19:30. Καλώντας όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.

JoomShaper