Ανακοίνωση της γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ για τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση

pame

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

Να μην περάσει!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει συναίνεση στα αντιλαϊκά νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, προπαγανδίζοντας ότι η ψήφισή τους θα σημάνει το ξεμπλοκάρισμα της «αξιολόγησης» και θα στηρίξει το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη που διαμορφώνει στους τόπους δουλειάς η πολιτική υπηρέτησης του κεφαλαίου από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι ζουν επίσης και τις συνέπειες από το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι η βάση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Εκεί οφείλεται το κλείσιμο μιας ακόμα επιχείρησης, της «Ηλεκτρονικής», η οποία αφήνει άνεργους 450 εργαζόμενους και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα πάρουν τις αποζημιώσεις και το επίδομα ανεργίας.

Θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής είναι όμως και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, που βρίσκονται στη δίνη περικοπών στους μισθούς. Όπως και χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι, που χτυπιούνται από την απληρωσιά, τις απολύσεις, την εργασιακή ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Πάνω σ' αυτά τα οξυμένα προβλήματα και με καθοριστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε κλάδο, ξεσπούν αυτή την περίοδο κινητοποιήσεις και διεκδικητικοί αγώνες.

Τα ταξικά σωματεία πρωτοστατούν για να πάρουν αυτοί οι αγώνες χαρακτηριστικά ολομέτωπης σύγκρουσης με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της, οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα να έχουν ενιαίο χαρακτήρα, να πάρουν ενεργά μέρος οι εργαζόμενοι στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων.

Αυτή είναι μια σοβαρή δουλειά υποδομής, με το βλέμμα στραμμένο στην οργάνωση της 48ωρης γενικής απεργίας, όπου με αιχμή το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να απεργήσουν, να διεκδικήσουν και να διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ, για όλα τα παλιά και νέα βάρη που τους προσθέτουν στην πλάτη, προκειμένου να ανακάμψει το κεφάλαιο με τις δικές τους θυσίες.

Τις επόμενες μέρες και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και το Πάσχα για να εκτονώσει αντιδράσεις, οι πρωτοβουλίες για την προπαγάνδιση και την οργάνωση της απεργίας θα πυκνώσουν, με στόχο να μπουν εμπόδια στην ψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, να πάρει απάντηση η κοροϊδία της κυβέρνησης ότι νομοθετεί «δίκαια» μέτρα για το λαό, να γίνουν βήματα στην παραπέρα ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων. Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της!

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

JoomShaper