ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΟΤΟΣ

Οι εξελίξεις είναι αντεργατικές – αντιλαϊκές,  βούτυρο στο ψωμί τον εργοδοτών στο κλάδο συνολικά που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζε κλέβοντας τον δικό μας ιδρώτα και αυτό εξακολουθεί να κάνει έχοντας τις πλάτες κυβερνήσεων και διαφόρων  άλλων μηχανισμών  και στηριγμάτων όπως του εργοδοτικού–κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στα ΝΟΤΟΣ έχουν πλέον εμπειρία από τέτοιες πρακτικές. Από παλιότερα η εργοδοσία της ΝΟΤΟΣ επέβαλλε μειωμένα ωράρια, κόψιμο επιδομάτων, εθελούσιες εξόδους, απολύσεις.

Πλέον σας καλεί να κάνετε ακόμα μια θυσία. Επιβάλλει μέσω των αλλαγών των συμβάσεων εργασίας νέο μειωμένο ωράριο επομένως εκ νέου μειώσεις. Επίσης τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με απολύσεις καθώς όπως λέει θα προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων. Ήδη έχει προχωρήσει σε 30 απολύσεις, σε ολοκληρη την Ελλάδα και  εκ περιτροπής εργασία.

καταδικάζουμε την πρακτική τις εταιρείας ΝΟΤΟΣ που προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους της. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν μοιράστηκε τα κέρδη της με τους εργαζόμενους τώρα ζητά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.

Μπροστά στην τρομοκρατία αυτή πρέπει να απαντήσουμε μαζικά, οργανωμένα μαχητικά.

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει καμία ατομική σύμβαση που θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, να παλέψουμε μαζί με τα σωματείο  μας  να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου από τo καταστήμα

Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας συμφέροντα. Η μόνη διέξοδος που θα δώσει αισιοδοξία και στους εργαζόμενους του κλάδου είναι η οργάνωση στα σωματεία μας, η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών.

Είναι η αλληλεγγύη που ορθώνεται από τα ταξικά σωματεία για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων παλιών και νέων. Οι εργοδότες του κλάδου σύσσωμοι όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός οργανωμένος αντίλογος από τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν να αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με όλο και πιο εντατικούς ρυθμούς με όλο και λιγότερα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΝΟΤΟΣ  να παρουν μερος την Δευτέρα 18:00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ.ΜΗΤΡ/ΕΩΣ-ΑΘΗΝΑ) ώστε να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στους σχεδιασμούς της Εταιρείας.