ΠΑΡΤΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας σας προσκαλούν στο Kyttaro Rock Bar (Αμφείας 12 και Ηφαίστου 11 - Καλαμάτα) την Κυριακή 21 Απρίλη και ώρα 9μμ. 

PARTY

ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 11-4-2019

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

Το Δ.Σ. του εργατικού κέντρου Καλαμάτας, σε χθεσινή συνεδρίασή του, πήρε την εξής κατάπτυστη απόφαση: Ζητάει να διοριστεί από τα δικαστήρια προσωρινή διοίκηση, στην οποία θα αποκλειστεί η ΔΑΣ. Η ΔΑΣ, είναι η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, και 2η δύναμη στη ΓΣΕΕ.

Την εισήγηση στην συνεδρίαση έκανε ο, εργατοπατέρας της Ν.Δ Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος του Ε.Κ. και συνυποψήφιος με τον άλλο εργατοπατέρα ΠΑΣΟΚΟ πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο.

Την πρόταση υποστήριξε με πάθος ο άλλος εργατοπατέρας της ΛΑΕ Γραμματέας του Ε.Κ. Κανέλλης Γιώργος.

Μάλιστα στην ομιλία του, χαρακτήρισε  την ΔΑΣ επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτιζόμενους με τους ακραίους χρυσαυγίτες, που χαρακτηρίζουν τους εκπροσώπους της ΔΑΣ τραμπούκους που φώναζαν ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

  Αν νομίζουν ότι με αυτές τις πρακτικές θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, κούνια που τους κούναγε! Όσες αποφάσεις και να πάρουν στα στρογγυλά τραπέζια τους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Είναι χιλιάδες οι εργάτες σε όλοι την Ελλάδα, που βρωντοφωνάζουν ‘’συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών’’ και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν πράξη.

Καλούμε

Τα σωματεία και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνει δική του υπόθεση την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, και να απαιτήσει συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, χωρίς τους εργοδότες . Συνέδριο πού θα συμμετέχουν πραγματικοί εργαζόμενοι και όχι οι μαϊμούδες.

Συζήτηση των σωματείων Τετάρτη 27 Μαρτίου 18:30, στο ξενοδοχείο REX

Για όσα έγιναν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλου (ο κύριος 8.000 ευρώ) - Κιουτσούκη - Βασιλόπουλου - Καραγεωργόπουλου προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Σε αυτό συντάσσεται και ο Πρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας (στέλεχος της ΝΔ που μετακομίζει στο ΠΑΣΟΚ). Όπως και οι υπόλοιπες δυνάμεις ΝΔ, ΛΑΕ στο ΕΚ Καλαμάτας

Μεσ΄ στα σωματεία κτίζουνε καριέρες - Να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες

 Μιλούν τάχα για δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες:

  • Αυτοί που φοβούνται την παρουσία των εργαζομένων και των μελών της ΓΣΕΕ, και καλούν την αστυνομία, τα ΜΑΤ, ζητούν εισαγγελείς για να τους προστατέψουν από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους και τελικώς βαφτίζουν τους εργαζόμενους ως "τραμπούκους" και τους τραμπούκους ως "εργαζόμενους". Είναι αυτή η ηγεσία που έφερε μπράβους και ποινικούς σε όλες τις συνδικαλιστικές διαδικασίες! Τέτοιες διαδικασίες έκαναν για δύο βδομάδες και στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπάλληλων, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τους εργοδότες στις γραμμές των σωματείων.
  • Αυτοί που 4 μέρες ήταν κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή τους ξενοδοχεία, τρωγόπιναν καθημερινά και δεν συγκαλούσαν ούτε τεχνικές και οργανωτικές γραμματείες, ούτε καν το ΔΣ της ΓΣΕΕ που επανειλημμένα, μέχρι και με εξώδικο, τους καλούσαν να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ.
  • Αυτοί που ήθελαν να στήσουν φιέστες στην πλάτη των εργαζομένων, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών, με μπράβους και σεκιούριτι.
  • Αυτοί που έφτασαν στο σημείο να στείλουν επιστολή ζητώντας... προστασία από τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ. Αυτήν την επιστολή ο... κορυφαίος - υποτίθεται - συνδικαλιστής της χώρας  (κύριος 8.000 ευρώ) δεν την έστειλε ούτε στα συνδικάτα, ούτε απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, τους οποίους ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί. Αφού οι εργατοπατέρες είδαν κι απόειδαν ότι με μπράβους και σεκιουριτάδες δεν μπορούν να τα βάλουν με τα ταξικά συνδικάτα, είπαν να ζητήσουν βοήθεια από τους επαγγελματίες τους είδους: Το αστικό κράτος και τα αστικά κόμματα, το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών.

Δεν ήθελαν και δεν θέλουν να γίνει πραγματικό συνέδριο.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στηθεί η κάλπη, να πάρουν το κουκί, την καρέκλα, να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, κουρελιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου.

Αν ξεκινούσε το συνέδριο, θα έπρεπε να αρχίσει με τη νομιμοποίηση των συνέδρων - αντιπροσώπων και εκεί θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι. Διότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στη φόρα οι μηχανισμοί τους, οι πρόεδροι ΑΕ και τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, το πλήθος των "golden boys" που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαν να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Επέμεναν, φώναζαν, δεν συνεδρίασε ποτέ!

Αντιθέτως, από την Τέταρτη και μια μέρα πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνεδρίου, με κωμικοτραγικές διαδικασίες, μοίραζαν τις κάρτες των αντιπροσώπων δεξιά και αριστερά...

Οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν για αυτές τις αθλιότητες. Να ξεκινήσει η αντεπίθεση που είναι  η πραγματική ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και ξεκινά από τους χώρους δουλειάς.

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για διεύρυνση των αγώνων με ζωντανές δυνάμεις, με πρωτοβουλίες που θα παίρνονται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και όχι πίσω από συνεννοήσεις των εργατοπατέρων και των κυβερνήσεων. Γι' αυτό και όλη αυτή η σκληρή μάχη που δόθηκε αυτές τις μέρες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πιο πριν στην ΟΙΥΕ αλλά και σε άλλα Εργατικά Κέντρα της χώρας και προφανώς δεν έχει τελειώσει, αποτελεί πείρα αλλά και έδαφος για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας, ο ταξικός προσανατολισμός. Το σύνθημα "συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά" πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μόνο αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας, αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και το ξαναλέμε: Αν νομίζουν πως από σήμερα θα είναι μία ίδια μέρα για το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μάς έλεγαν "προχωρήστε, μη σταματάτε". Εργαζόμενοι - αντιπρόσωποι στην Καλαμάτα που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ δεν μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με καθαρή ματιά και με τη μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι "αποκλεισμένοι" της ντόλτσε βίτα.

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση. Είμαστε έτοιμοι! Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση, το δέσιμό της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε το συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί να είναι πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους - αντιπροσώπους!

Όλοι στη συζήτηση που πραγματοποιούν τα σωματεία

την Τετάρτη 27 Μαρτίου

στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου REX

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδ. Τομέα Ν. Μεσσηνίας

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας

Για την στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με αφορμή την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Σχόλιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

"Για την στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με αφορμή την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα"

Το Σαββατοκύριακο 9-10/3 δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση που υπογραφόταν από τα σωματεία: "Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων", "Ελαιοχρωματιστές", "εργαζομένων στο ΚΤΕΛ", η οποία κατήγγελλε το ΠΑΜΕ, υιοθετώντας όλα τα αισχρά επιχειρήματα που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες. Μεταξύ άλλων έγραφαν περί: "τραμπούκοι του ΠΑΜΕ…. που κυκλοφορούν ομάδες μέσα στα σκοτάδια …. τραμπουκίζουν καθαρίστριες …. διαλύουν συνέδρια εργαζομένων….. ότι δεν χειραγωγούν το καταστρέφουν". Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε με πολύ μεγάλη ευκολία στο κεντρικό τύπο, όπως "ΝΕΑ", "In.gr" κτλ, γιατί ο κοινός εχθρός είναι το ΠΑΜΕ!

Ενορχηστρωτής αυτής της ανακοίνωσης είναι ο Γιώργος Κανέλλης, στέλεχος της ΛΑΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Μάλιστα για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ούτε καν συνεδρίασαν τα ΔΣ των σωματείων που υπογράφουν.

Το στέλεχος της ΛΑΕ, κατά τα άλλα "αριστερός", αντί να καταδικάσει την νοθεία που εξελίσσεται μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με την επιβολή νόθων αντιπροσώπων, την προσπάθεια της εργοδοσίας να έχει φυσική παρουσία μέσα στο Συνέδριο, τις δυνάμεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν τα πάντα ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εδώ και καιρό αποκαλύπτουν και εμποδίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αυτή είναι η κατρακύλα της ΛΑΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που συνδιοικεί τόσα χρόνια με την ΝΔ στο Ε.Κ.Καλαμάτας. Στηρίζει το σχέδιο εργοδοσίας - μηχανισμών για αλλοίωση των συσχετισμών με στόχο η ΓΣΕΕ να παραμείνει στήριγμα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων. Μάλιστα παίρνει και συγκεκριμένο καταμερισμό, δίνοντας "αριστερό άλλοθι".

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν μαζικό παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη, 14 Μάρτη, στις 18:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους εργαζόμενους που είναι μέλη στα συγκεκριμένα σωματεία που φέρονται να καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ. Τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να σκεφτούν ότι αυτό που κρίνεται είναι τι εργατικό κίνημα θα υπάρχει.

Αν η ΓΣΕΕ θα παραμείνει ένας εργοδοτικός μηχανισμός, μιας κάστας γραφειοκρατών συνδικαλιστών που αμείβονται με παχυλούς μισθούς και παχυλές συνδικαλιστικές συντάξεις, εργατοπατέρων, πολλοί εργοδότες οι ίδιοι, ξεκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα και βάσανα των εργαζομένων. Ή η ΓΣΕΕ θα γίνει πραγματική οργάνωση εργατών, αποκούμπι των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αν τα συνέδρια των εργατών θα γίνονται από εκλεγμένους εργάτες ή με την αστυνομία, την ασφάλεια και με ένοπλους μπράβους της νύχτας όπως έγινε στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Για αυτό βοά ο τόπος. Οι μόνοι που το αρνούνται είναι ο Καραγεωργόπουλος - πρόεδρος της Ομοσπονδίας - που προσέλαβε τους μπράβους και ο Κανέλλης που δεν τους είδε!!!

Αυτό αφορά κάθε εργαζόμενο που σήμερα δίνει την μάχη της επιβίωσης ενάντια στις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Αφορά όμως και το μέλλον των παιδιών μας.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε "έξω οι νόθοι και η εργοδοσία - ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών"

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Με αφορμή το νόθο και εργοδοτικό 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, πού θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, συνδικάτα ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη ώρα 6,30μμ έξω από το εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Γιά τον σκοπό αυτό και   
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ
            "   ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
          ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ",
   Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην συνέντευξη τύπου πού θα παραχωρήσουμε αύριο Τετάρτη και ώρα 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο. Καλούμε τα ΜΜΕ να καλύψουν την συνέντευξη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), αφού στο 1ο συνέδριο έφεραν μπράβους και φουσκωτούς και στη συνέχεια προχώρησαν σε 2ο συνέδριο-μαϊμού, στην 3η προσπάθεια που κάνουν για να φέρουν την εργοδοσία στις γραμμές μας, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα στην αθλιότητα.

Βρισκόμαστε Πέμπτη μεσημέρι, έχοντας μπροστά μας Σαββατοκύριακο και την αργία της Καθαρής Δευτέρας και αυτές οι δυνάμεις προγραμματίζουν στα μουλωχτά νέο συνέδριο στις 12-13 Μάρτη, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη, ξανά εργάσιμες μέρες. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι αντιπρόσωποι είναι εργαζόμενοι, αν δε μπορούν να πάρουν άδεια, αν έχουν πρόβλημα με την εργασία τους, αν υπάρχουν οικονομικά εμπόδια.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ΟΙΥΕ δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνίες, μέρος, χρονοδιάγραμμα συνεδρίου και πρόγραμμα. Όπως ενημερώσαμε όμως χθες, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!".

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο, ότι αυτή η πλειοψηφία που ηγείται της ΟΙΥΕ, έχει κλείσει ήδη αίθουσα στο ξενοδοχείο "Caravel", προχωρώντας σε επιλεκτική ενημέρωση σωματείων και αντιπροσώπων με ελεγχόμενα μηνύματα. Με χρήματα αγνώστου προέλευσης, έχουν ήδη προχωρήσει σε ομαδική κράτηση δωματίων, αλλά και εισιτηρίων μετακίνησης σε αντιπροσώπους από τα σωματεία-σφραγίδες τους. Θα είχε ενδιαφέρον να πουν στους εργαζόμενους και να μάθουμε, με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου κλείστηκε το "Caravel", πότε έγινε αυτό, πώς κλείνονται ομαδικά εισιτήρια μετακίνησης και δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση συνεδρίου από την ΟΙΥΕ.

Επιδιώκουν ένασυνέδριο για λίγους και εκλεκτούς, με επίκεντρο τη συμμετοχή της εργοδοσίας. Μάλιστα σε αυτό το θέατρο σκιών που δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες και την ιστορία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, έχουν κάνει ήδη προσπάθεια να φέρουν την Αστυνομία και δυνάμεις καταστολής.

Στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκλέγονται από τους μεγαλοδιευθυντές των "MyMarket", του Σκλαβενίτη, του ΑΒ Βασιλόπουλου, της ΑtticaGroup, της ΙSS, της ΜCS κ.λπ. εταιρειών, αλλά και που είναι οι ίδιοι εργοδότες και πρόεδροι εταιρειών ΑΕ (πρόεδρος της ΟΥΙΕ/ΠΑΣΚΕ - Καραγεωργόπουλος), όλος αυτός ο συρφετός που βρίσκεται μακριά από τα άγχη και τα προβλήματα των εργαζομένων και παράλληλα τους θέλει με χαμόγελο στα χείλη, λέμε μια κουβέντα.

"Να δούμε ποιος θα χαμογελάσει τελευταίος!".

Είναι εμφανές πως αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν στο παρασκήνιο, συναλλάσσονται απευθείας με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελούν το χρήσιμο και πρόθυμο στήριγμα τους, στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας και οποιαδήποτε παιχνίδια "καρέκλας" στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, να πάρουν θέση για αυτή την κατάσταση, για αυτή την κατάντια αυτών των δυνάμεων χωρίς ίχνος ηθικής και αξιοπρέπειας.

Καμία υποχώρηση! Ούτε βήμα πίσω από το σύνθημα "έξω η εργοδοσία από τα σωματεία".

Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!

Δίνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Όλοι την Πέμπτη 14 Μάρτη στη συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στις 18.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες

Σελίδα 1 από 25

JoomShaper