Συγκρότηση ΔΣ αποτέλεσμα αρχαιρεσιών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6985698656

WWW.IDIOTIKOI-MESSINIAS.GR

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου ΥπαλλήλωνστονΙδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε:

Πρόεδρο τον Λαμπρόπουλο  Ευάγγελο

Γενικό Γραμματέα τον Λαγογιάννη Ιωάννη-Παναγιώτη

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει όλες και όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, όλους αυτούς που συνέβαλαν με την αγωνιστική ψήφο τους στην ενίσχυση του σωματείου μας που αποτελεί το αποκούμπι των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο νομό απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Η μεγάλη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και η αύξηση των δυνάμεων του με πάνω από 370 ψηφίσαντες από 280 που ψήφισαν στις αρχαιρεσίες του 2015, δείχνουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Δείχνουν ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να ηγηθούν στην πάλη του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη λογική του τι τίποτα δε γίνεται.

Η αύξηση της συμμετοχής συνιστά έμπρακτη επιβεβαίωση της θετικής δράσης μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του Κεφαλαίου που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του απερχόμενου ΔΣ για τη μαζικοποίηση του σωματείου, παρά τη βρώμικη προπαγάνδα και τη λάσπη που ρίχθηκε από την εργοδοσία και τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων στον Νομό Μεσσηνίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, για καλύτερες συμβάσεις, συνθήκες δουλειάς, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Το επόμενο διάστημα εν όψει του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων, το Σωματείο μας θα οργανώσει τη δράση του στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν εξαντλητικά ωράρια, με ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές των εορτών, ενώ δεν είναι και λίγες οι καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων ή μη καταβολή δεδουλευμένων. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα με το αν συμμετείχε ή όχι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, να έρθει σε επαφή με το συνδικάτο. Κανένας μόνος του δεν γλίτωσε από την αντεργατική επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Αντίθετα, η μαζική και οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας 

 

Λαμπρόπουλος Ευάγγελος                                                     Λαγογιάννης Ιωάννης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 22/11/2018

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21/11/2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

1ο θέμα συνέντευξης  

«"Black Friday", "Λευκές Νύχτες", εορταστικό ωράριο, ενδιάμεσες εκπτώσεις, δουλειά τις Κυριακέςχτύπημα του σταθερού ωραρίου»

    Το συνδικάτο υπαλλήλων Ν Μεσσηνίας καλεί τα ΜΜΕ, αύριο Πέμπτη 22/11/2018 και  ώρα 10,30, να καλύψουν την συνέντευξη τύπου πού θα παραχωρήσει στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας, όπου το ΔΣ θα παραστεί και θα απαιτήσει:

Να προχωρήσει η επιθεώρηση εργασίας σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στους εργοδότες που θα θελήσουν να καταστρατηγήσουν ωράρια και συμβάσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.

Να πληρωθούν κανονικά  οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

2ο θέμα συνέντευξης από μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ

   “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων”

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣΜΑΡΤΗ

Αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6985698656

WWW.IDIOTIKOI-MESSINIAS.GR

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στις εκλογές του συνδικάτου! Να κάνεις δική σου υπόθεση την ενίσχυση του σωματείου!

Γνωρίζεις ποιοι είμαστε και ποια είναι η δράση το συνδικάτου. Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαμε μπροστά:

  • Για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων του κλάδου, να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα, αυτά που μας πήραν πίσω με τους μνημονικούς νόμους τα χρόνια της κρίσης.
  • Για να λυθούν άμεσα οξυμένα προβλήματα. Να πληρωθούν συνάδελφοι που ήταν απλήρωτοι για μήνες. Να παρθούν πίσω άδικες απολύσεις. Να σταματήσουν να δουλεύουν συνάδελφοι απλήρωτες ώρες πέρα από το ωράριο τους.
  • Για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ώστε να έχουμε μια μέρα την εβδομάδα για να αφιερώσουμε στις οικογένειες μας.
  • Για να καταργηθούν οι λευκές και κόκκινες νύχτες, οι μαύρες Παρασκευές και ότι άλλο σκεφτούν για να μας βάλουν να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες εκτός ωραρίου. Μετά από παρέμβαση του συνδικάτου καταφέραμε να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Κάνε γνωστές τις εκλογές του συνδικάτου, στους συναδέλφους σου, στους γνωστούς σου. Κάνε δική σου υπόθεση τη μαζική συμμετοχή.

Σε καλούμε να ξεπεράσεις το φόβο απέναντι στον εργοδότη που μπορεί να νιώθεις και να σκεφτείς ότι η συμμετοχή σου και το δυνάμωμα του συνδικάτου αποτελεί ασπίδα για εσένα και τους συναδέλφους σου.

Ακόμα κι αν έχεις επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του αγώνα πρέπει να σκεφτείς ότι η μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, έχει δώσει αέρα στα πανιά κυβέρνησης κι εργοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια να εξαπολύουν την αντιλαϊκή επίθεση.

Η συμμετοχή σου, είναι απάντηση στο συμβιβασμό, στη λογική του δεν γίνεται τίποτα. Σκέψου ότι αν μεγαλώνει η φωνή που λέει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, αλλά διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, είναι γροθιά στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, σε όσους μας λένε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό που ζούμε σήμερα και να ξεχάσουμε όσα χάσαμε και όσα δικαιούμαστε.

Δυναμώνοντας το συνδικάτο, συμβάλεις στην αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού που υπάρχει σήμερα στο εργατικό κίνημα. Συμβάλεις στο να αλλάξει η κατάσταση του εκφυλισμού και της σαπίλας που επικρατεί στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πάει χέρι - χέρι με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Συμβάλεις στο να αλλάξει η κατάσταση και στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας, όπου οι δυνάμεις που πλειοψηφούν (ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ), χέρι - χέρι με τη ΓΣΕΕ, προωθούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων

Διεκδικούμε:

·     Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

·     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση  της  μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

·   Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

·       Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

     Κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και των υπόλοιπων αντεργατικών νόμων.

·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κατάργηση των νόμων των τριών μνημονίων. 

·        Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

·        Κανένας εργαζόμενος με δουλειά 2 και 3 ημερών, 4 και 6 ωρών με μισθούς 200 και 300 ευρώ.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στον 1ο

όροφο, Αριστομένους 95 στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Πέμπτη 29/11 ώρες:

12:00 έως 15:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:30 μ.μ.

Παρασκευή 30/11 ώρες:

12:00 έως 15:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:30 μ.μ.

Κυριακή 2/12 ώρες:

10:30π.μ. έως 13:30μ.μ. και 17:00μ.μ. έως 21:30 μ.μ.

Δευτέρα 3/12 ώρες:

12:00 έως 15:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. έως 21:30 μ.μ.

Ψηφίζουμε με ταυτότητα, ή άλλο επίσημο έγγραφο.

45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου-17 Νοέμβρη, πλατεία 23ης Μάρτη - 7:00μμ.

Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τα ταξικά συνδικάτα του νομού μας καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις 17 Νοέμβρη, στην πλατεία 23ης Μάρτη - 7:00μμ.

Οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες. Στεκόμαστε απέναντι στην κοροϊδία της "εξόδου" από τα μνημόνια και τη δήθεν "κανονικότητα", που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας. Απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με μπροστάρη τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σχεδιάζει τη δημιουργία Νατοϊκού κέντρου εκπαίδευσης στην πόλη μας, τη δημιουργία βάσεων απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις. 

Διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

Όλοι στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 7μμ, στην πλατεία 23ης Μάρτη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επιστολή

των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας,

Π. Κουφαλάκος

Β. Λαμπρόπουλος

Δ. Κωστόπουλος

Προς

τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας,

 τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της πόλης

 

 

Αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αποφασίσει και προετοιμάζουν απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Μεταξύ των οργανώσεων αυτών βρίσκονται η ΑΔΕΔΥ, με πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο. Τα εργατικά κέντρα Αθήνας και Πειραιά, που ουσιαστικά εκπροσωπούν τους μισούς εργαζόμενους της Ελλάδας, όπως επίσης και εργατικά κέντρα μεγάλων πόλεων (Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαύριο κλπ). Απόφαση για πανελλαδική απεργία έχουν πάρει και 6 ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ (Οικοδόμων, τροφίμων - ποτών, Φαρμάκου, κλωστοϋφαντουργίας, τύπου - χάρτου, Λογιστών).

Όλες αυτές οι οργανώσεις, οργανώνουν την απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου και να επανέλθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ.

Παρά το γεγονός του ότι όλες αυτές οι οργανώσεις εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πάνω από το 50% των εργαζομένων στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ, αρνείται να προκηρύξει πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 14 Νοέμβρη.

Σήμερα είναι ανάγκη, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν ενιαία σε αποφάσεις για απεργία τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Να δοθεί συντονισμένη απεργιακή απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Καλούμε:

  • Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Καλαμάτας, ανεξάρτητα από το με ποια παράταξη έχουν εκλεγεί και τις διαφορές τις οποίες έχουμε, να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΚ, ώστε να αποφασίσει απεργία την ίδια μέρα. Η πόλη της Καλαμάτας και η εργατική της τάξη να συμμετέχει σε αυτή την απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση.

Το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ αρνείται να προκηρύξει απεργία, σημαίνει ότι είναι ώρα ευθύνης για τους δεκάδες συνδικαλιστές της πόλης να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων της πόλης μας στην πανελλαδική απεργία.

  • Τους προέδρους των 38 σωματείων της δύναμης του ΕΚΚ και των διοικητικών τους συμβουλίων, να οργανώσουν τη συμμετοχή και την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέδη των λίγων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ"

Όχι στην Τρομοκρατία και τις απολύσεις

Η εργοδοσία του ξενοδοχείου "Πανελλήνιον", προχωρά σε εκδικιτική απόλυση μιας εκ των πρωτοπόρων εργαζομένων που ηγήθηκε στο να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι "μαύρες" υπερωρίες, αλλά και για να σταματήσουν οι παράνομες αλλαγές συμβάσεων στις οποίες προχώρησε μονομερώς η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητοποίηση, ενάντια στη εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απληρωσιές, τις αλλαγές συμβάσεων, τις απειλές και τώρα και τις εκδικητικές απολύσεις. Η απόσπαση κατόπιν εκβιασμού υπογραφών - δηλώσεων από εργαζόμενους ότι "όλα βαίνουν καλώς", δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει και εφαρμόζει δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών να "αλλωνίζουν".

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζουμε τον αγώνα τους με τον οποίο διεκδικούν τα αυτονόητα.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι δεν θα επιτρέψουμε να απολύει όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί.

Απαιτούμε:

·         Η επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς όφελος των εργαζομένων.

·         Να ανακληθεί η απόλυση.

·         Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες

Σελίδα 1 από 22

JoomShaper